+389 72 204 250 contact@brainarc-skopje.mk

Silvana Markovska Simoska , Professor (Prof.)

Her research interests are focused in the field of QEEG, brain mapping, ERPs, biofeedback and neurofeedback applications in different psychophysiological disorders with special accent on ADHD

Прочитај повеќе

Проф. Д-р Силвана Марковска-Симоска за ЦИВИЛ: Насилството води кон насилство, за жал воопшто не се води грижа за менталното здравје на младите

Живееме во едно многу стресно и брзо време, кога повеќето од нас се стремат да ги реализираат своите амбиции, да спечалат и да создадат повеќе отколку што е потребно, но во таа себичност и трка по материјалното го забораваат она што е највредно, а тоа е да им посветат максимално внимание на своите деца;

Прочитај повеќе

Анксиозни деца

Сите деца искусуваат анксиозност. Анксиозноста кај децата е очекувана и нормална во одредени периоди од нивниот развој. 

 
Прочитај повеќе